Alkohol abstinenser
4 ud af 5 af vores patienter opnår et liv uden alkohol.
Ring på TLF. 86 87 12 24 og få råd om,hvordan man kommer i alkoholbehandling her på Behandlingscenter Søby Park.
Ring på TLF. 86 87 12 24 og få råd om,hvordan man kommer i alkoholbehandling her på Behandlingscenter Søby Park.
Alkoholisme kan beskrives som en forudsigelig udvikling over flere faser, begyndende med ”et problematisk” forhold til alkohol over ”et overforbrug” og til en egentlig ”afhængighed”, altså alkoholisme.
Den faktiske ”Afhængighed” kan igen beskrives i flere niveauer. En ”psykisk afhængighed” / ”Crawing”, altså trang til alkohol, der udvikler sig videre til en ”Fysisk afhængighed”.
”Crawing” kan manifestere sig som lysten til at alkohol, forventningen om fyraftens-øllen eller det at ”feste igennem” i den forestående weekend eller ferie; men crawing kan også vise sig som fysiske symptomer, egentlige abstinenser på linje med abstinenser i forbindelse med narkomani.
På Behandlingscenter Søby Park indledes et behandlingsophold altid med konsultation ved en af vores læger. Her tages der også, i dialog mellem læge og patient, stilling til abstinensbehandling og omfanget heraf.
Symptomerne på abstinenser spænder vidt, fra indre uro i den milde ende til det væsentligt mere ubehagelige og uudholdelige, hvor kroppen ryster, høj puls og blodtryk, svedige/klamme hænder, sitrende hænder – alt sammen i en grad, så det er nærmest umuligt at få en kop kaffe eller et glas vand op til munden.
Abstinenser er en voldsom drivkraft til at fortsætte drikkeriet – en såkaldt ”funktionspromille” er derfor ikke unormal på dette stadie af alkoholismens udvikling.
Den helt ekstreme grad af abstinenser manifesterer sig i at kroppen går i krampe og personen bliver ukontaktbar. Dette kan udvikle sig til en livstruende situation, hvor eneste mulighed er at ringe 112 omgående.
Endelig er der kroppens og sindets ultimative niveau af abstinenser og svar på fravær af alkohol, delirium tremens, en tilstand med hallucinationer og dødbringende, hvis den ikke behandles professionelt på sygehus.
Disse tilstande opstår oftest i forbindelse med længere varende, intenst druk efterfulgt af ophør med indtagelse af alkohol.
Afhængig af abstinensernes intensitet varer alkoholabstinenserne fra et par dage til en uges tid.
Alkoholikeren selv kan kun ”behandle” sine abstinenser med indtagelse af mere alkohol. Altså selvmedicinering, hvor det slet ikke handler om at blive fuld eller have det sjovt (det sjove er for længst forbi på dette stadie).
Men det handler mere om at kunne agere og fungere tilsyneladende normalt, og også om at fodre benægtelsen og selvbedraget, så dårlig samvittighed og skam over at være endt op som alkoholiker ikke får grobund.
På Behandlingscenter Søby Park har vi omfattende viden og stor erfaring med medicinsk baseret behandling af abstinenser.
Behandling af abstinenser med receptpligtig medicin ordineres og fastlægges af en af vores læger. Ofte supplerer vi den medicinske behandling med NADA øre akupunktur. Abstinensbehandling varer fra et par dage og op til en uge, alt afhængig af intensiteten af abstinenser.
Synlige abstinenser viser sig allerede før promillen er nede på 0. Det er således individuelt, hvornår abstinenserne viser sig, og det afhænger af hvor langt personen er i udviklingen af sin alkoholisme.
Hos nogen alkoholikere viser abstinenserne sig allerede trods en promille på 2 eller mere. Hos andre ved promille f.eks. 0,5.
For alkoholikeren selv er det nærmest umuligt at ”trappe ud” på alkohol. Der skal en egentlig, professionel, lægeordineret afrusning til. Enten på sygehus eller som hos, Behandlingscenter Søby Park.
Til afrusningen benyttes receptpligtig medicin, som virker på receptorerne på stort set samme måde som alkohol. Der er tale om muskelafslappende og let beroligende medicin.
Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24, eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig. Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling.
4 ud af 5 patienter kommer ud af deres misbrug gennem en behandling hos os.