Alkoholdemens

4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug til alkohol. 

Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan man kommer ud af et misbrug.

Vi modtager patienter fra hele landet på alle ugens dage, året rundt

Ring derfor NU på TLF. 86 87 12 24 og hør, hvordan du omgående får din pårørende eller dig selv i alkoholbehandling her på Behandlingscenter Søby Park.

Hvad er alkoholdemens?

Alkoholdemens er en form for demens, altså en hjerneskade, hvor alkoholmisbrug vurderes at være den primære årsag til skaden. 3-10% af de patienter, som henvises til en specialiseret demens-klinik, får stillet diagnosen alkoholdemens.

Der er ikke forsket ret meget i alkoholdemens og eksperter er derfor lidt uenige om i hvor høj grad demensen er fremkaldt direkte af alkoholen, og i hvor høj grad den er fremkaldt af en generelt usund livsstil, som ofte er en følgevirkning af alkoholisme. 

I nogle tilfælde kan total afholdenhed fra alkohol i en længere periode medføre en betydelig bedring; men det er umuligt på forhånd at spotte disse tilfælde. 

 

Rygning, dårlig kost, ringe søvn og for lidt motion hænger ofte sammen med en livsstil som aktiv alkoholiker. 

Diagnosen alkoholdemens stilles kun hvis alle andre øvrige årsager er udelukket.

I modsætning til andre former for demens, som for eksempel alzheimers, er der gode udsigter til at bremse sygdommen, hvis patienten helt stopper med at drikke alkohol. 

Symptomer på alkoholdemens

Symptomerne på alkoholdemens er de samme som ved ”almindelig” demens.

Patienten virker mere forvirret, har nedsatte kognitive evner, har svært ved at huske nye informationer, gentager de samme historier og spørgsmål uden at være klar over at de er gentagelser. Også nedtrykthed og depression ses ofte som symptomer.

 

De fysiske symptomer kan være ting som langsom gang og nedsat bevægelse i øjnene.

Hvordan kan man forebygge alkoholdemens

Forebyggelse af alkoholdemens er lige så enkel som den er svær for alkoholikeren – at stoppe helt med at drikke alkohol.

Når først man har fået sat en stopper for den faktor som fremkalder alkoholdemens, så gælder de samme råd for at forebygge demens som for alle andre.

Det handler i stor grad om sund livsstil med gode sove- og spisevaner samt motion og at undgå stress og rygning. Det gavner også at holde hjernen i form med intellektuelle udfordringer. 

er jeg alkoholiker

Behandling af alkoholdemens

Den absolut vigtigste behandling af begyndende alkoholdemens er at stoppe helt med at drikke alkohol. Gør man det, er der gode udsigter til at bremse sygdommens udvikling helt. Med en sund levevis er det endda muligt at genvinde den neurologiske sundhed helt efter et par år.

Den vigtigste behandling af alkoholdemens er altså en behandling af den primære sygdom – den aktive alkoholisme. En effektiv alkoholbehandling kan findes på Behandlingscenter Søby Park.

Udover at vi tilbyder en optimal alkoholafvænning og dybdegående alkoholbehandling med en succesrate nær de 80%, byder vi med vort domicil på Herregården Søbygaard på meget trygge, unikke og tiltalende samt inspirerende rammer – de er i virkelig særklasse indenfor dansk alkoholbehandling – vel at mærke uden vi er dyrere end andre steder.
Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park
handling nu

Bliv ringet op af én af vores behandlere

Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24. 

Eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig.

Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling. 

4 ud af 5 af vores patienter opnår et liv uden alkohol.

    Hvornår passer det dig bedst?

    Alkoholbehandling der virker

    Derfor vælger mange døgnbehandling hos Behandlingscenter Søby Park

    Ring mig op

    Bliv ringet op