4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af alkoholmisbrug gennem vores behandlingsprogram. 

På grund af sygdommens karakter og benægtelses-syndromet sker det sjældent, at en alkoholiker tager i alkohol afvænning på eget initiativ, eller lige så sjældent helt og aldeles frivilligt!

Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan man kommer i alkoholbehandling nær Randers.

Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park kan 4 ud af 5 konstateres ædru 1 år efter behandlingen. De kommunale alkoholambulatorier, med behandlinger over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.

Ring derfor NU på TLF. 86 87 12 24 og hør mere om alkoholbehandling her på Behandlingscenter Søby Park.

Kun ganske få alkoholikere opsøger selv hjælp til afvænning af alkoholmisbrug. 

Og selv i disse sjældne tilfælde oftest alt for sent. Dvs. på et tidspunkt, hvor sociale relationer er nedbrudt, familien er væk, jobbet er røget. Helbredet er ødelagt, selvtillid og selvværd er borte og økonomien ligger i ruiner. Med andre ord, det er faktisk for sent. 

Der er kun flasken tilbage og en alt for tidlig død at se frem til.

For at få alkoholikeren til at erkende og tage ansvar for sin sygdom og dermed tage i afvænning af alkoholmisbrug, må hans nære familie først og fremmest vise handlekraft og initiativ.

Langt de fleste henvendelser til os kommer da også fra de pårørende til en alkoholiker. Stor kærlighed og omsorg skinner igennem. 

Håbet

Men drikkeriet er blevet en ubærlig byrde for familien. De kan ikke længere holde det ud, men er alligevel (endnu) villige til at give en chance mere. De har stadig håbet om, at den negative udvikling med alkohol kan vendes gennem en alkoholafvænning.

Og det kan den også – med hjælp i et professionelt tilrettelagt behandlingsophold med alkohol afvænning!  

Hvordan skal det overhovedet lykkes at få alkoholikeren til at tage imod hjælp og behandling? Hun holder jo fast i, at hun kan stoppe hvornår det passer hende. Hun VIL have det sådan, at hun må drikke 1 glas vin osv osv. 

Det´ fordi… 

Undskyldningerne for at undgå en afvænning af alkohol er mange. Begrundelserne og bortforklaringerne fastholdes med stor stædighed af alkoholikeren.

Hvad er hemmeligheden bag, at det lykkes for nogen familier, men for mig er det umuligt at få min pårørende til at tage i alkoholafvænning? spørger du måske dig selv… 

I mange tilfælde skal der professionel hjælp til at trænge ind til alkoholikeren.

  Læs videre om INTERVENTION.

Intervention = Indgriben er nøglen til motivation for at modtage hjælp til afvænning af alkoholmisbrug

På Behandlingscenter Søby Park har vi i rigtig mange tilfælde bistået en virksomhed eller familie med at få en alkoholiker i afvænning af alkoholmisbrug – på en værdig og anstændig måde.

Vores assistance kaldes populært for en ”INTERVENTION”. 

Dvs. at vi på professionel vis hjælper familien med at få alkoholikeren til at erkende, at der er et problem og at han derfor må tage imod familiens fremstrakte hånd og tage med i alkoholbehandling. 

En INTERVENTION skal planlægges

Intervention skal planlægges omhyggeligt i samarbejde med os. Familien forberedes til ”at tage kampen op” gennem en fælles konfrontation af alkoholikeren, og hvor der stilles krav om at tage i alkohol afvænning.

Her i forberedelsesfasen skal alkoholikeren slet ikke være involveret eller vide noget, endnu!

En intervention mødes næsten altid med forudsigelige begrundelser fra alkoholikeren om, hvorfor han/hun ikke kan tage imod tilbuddet. Begrundelserne kan være alt fra, at det vil man simpelthen bare ikke! til, at det er komplet umuligt, fordi der en kanariefugl, der skal klappes på ryggen, eller potteplanter, som SKAL vandes!

Forberedelsen sammen med familien går bl.a. ud på at forudse reelle begrundelser for, hvorfor alkoholikeren ikke kan tage imod hjælpen til afvænning af alkohol, og så have løsninger på de praktiske udfordringer og hindringer. 

Konsekvenser og ultimative krav

Det hører også med, at hvert familiemedlem overvejer deres personlige konsekvens hvis alkoholikeren ikke accepterer at komme i alkoholafvænning. Men ingen skal stille konsekvenser op, som de i ikke kan føre ud i livet.

Sammen – familien og medarbejderen fra Behandlingscenter Søby Park – møder vi alkoholikeren og forelægger familiens stærke ønske om at få ”den rigtige person tilbage” og samtidig fortæller vi, at den alkoholiserede personlighed nu skal helt ud af billedet! 

Familiens motiver

Interventionen og dens forberedelser er ikke udtryk for at ”gå bag ryggen” eller et forræderi overfor alkoholikeren, men er derimod et konkret bevis på, at familien stadig, og på trods af, elsker den ”rigtige person” højt. Familien har dyb og ægte omsorg for vedkommende alkoholiker, men kan ikke længere udholde drikkeriet.

Vi skal understrege, at en intervention KUN bør foregå med professionel vejledning og helt konkret hjælp til den svære samtale.

Ved at besøge os forud for en beslutning om alkohol afvænning, er I altid velkomne til at se vores dejlige, fysiske rammer, som ikke finder sit lige hos noget andet behandlingscenter i Danmark!

Vi har de suverænt smukkeste og mest inspirerende rammer, med en 1.000 kvm herregård, som emmer af ro og som er omgivet af en natur, der lægger op til refleksion og eftertænksomhed. 

Orientering om behandlingen og dens mål

Vi står naturligvis også til rådighed for en samtale – uforbindende og gratis – hvor vi sammen kan se på perspektiverne ved at lade drikkeriet fortsætte, kontra hjælp til en afvænning og dermed få det stoppet. 

Et for-besøg kan foregå både MED alkoholikerens deltagelse eller UDEN. 

Men deltager alkoholikeren, og der ønskes et positivt resultat af besøget, kræver det stort set samme forberedelse af familien, som ved en intervention. Det er afgørende, at alle trækker i samme retning. Vi skal derfor have mulighed for en telefonisk, orienterende samtale med et familiemedlem, inden besøget hos os. 

Forbesøget er selvfølgelig gratis og helt uforbindende.

Vi, som er medarbejdere på Behandlingscenter Søby Park er selv såkaldt ædru alkoholikere gennem mange år efter en alkoholafvænning. 

Udover at vi idag arbejder professionelt med alkohol afvænning, ønsker vi hver især også inderligt, at andre alkoholikere og deres familier får del i den løsning, som har givet os medarbejdere et helt andet og virkelig godt liv! 

Vi tilbyder ikke alene en alkoholafvænning med rigtig gode resultater, men også de smukkeste, mest inspirerende og i særklasse tiltalende rammer indenfor dansk misbrugsbehandling – uden vi er dyrere end andre steder.

Vi modtager patienter til alkoholafvænning fra hele Danmark, både mænd og kvinder i alle aldersgrupper. 

Så tøv ikke med at kontakte os. TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00
– også weekend og helligdage –

Sådan hjælper du bedst en alkoholiker i alkoholafvænning

Det er svært at se til fra sidelinjen, når man har en pårørende, der er alkoholiker. Og man skal heller ikke bare se til! Man skal gøre noget.

Det at være alkoholiker er en sygdom, som kræver øjeblikkelig handling i form af alkoholafvænning og alkoholbehandling – det kan kun gå for langsomt!

Hvordan hjælper du bedst en alkoholiker i alkohol-afvænning?

Os, som arbejder med selve behandlingen på Behandlingscenter Søby Park, er alle ædru alkoholikere gennem mange år og har relevante, misbrugsfaglige og terapeutiske  uddannelser. 

Ædru alkoholikere med faglig uddannelse hjælper alkoholikere under behandlingen

Vi arbejder naturligvis ud af faglig interesse og kunnen, men bestemt også fordi vi har et meget stærkt ønske om at hjælpe andre til at få et rigtig godt liv uden alkohol, både alkoholikeren selv, men så sandelig også hans familie.

I kan trygt overlade jeres misbrugsramte pårørende til os til en alkoholafvænning med kvalitetsindhold og resultater i top, og hvor vi tilbyder ophold i inspirerende og tiltalende rammer på en herregård midt i en smuk natur med et rigt dyreliv.

Vi står til fulde inde for, at vi på Behandlingscenter Søby Park tilbyder en kvalitetsbehandling. Generelt ligger vores resultater i toppen, idet 4 ud af 5 af vores patienter kommer ud af misbruget.

Hos os finder I desuden virkelig god plads til vores 10-12 patienter på en 1.000 kvm herregård med yderst tiltalende lokaler i absolut særklasse for alkoholafvænning – og alligevel er vi ikke dyrere end andre steder.

Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park

Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24, eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig. Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling.

4 ud af 5 patienter kommer ud af deres misbrug gennem en behandling hos os – uden brug af antabus eller andre substanser.