Alkoholdemens diagnose

Alkoholdemens er en afart af demens, som er opstået på grund af et stort alkoholindtag gennem længere tid. Typisk gennem mange år. Rent fysisk skyldes alkoholdemens, at hjernecellerne er blevet beskadigede af alkoholen.

Ring på TLF. 86 87 12 24 og hør, hvordan du får en pårørende i behandling her på Behandlingscenter Søby Park.

Vi modtager patienter fra hele landet på alle ugens dage, året rundt.
Ring derfor NU på TLF. 86 87 12 24 og hør, hvordan du omgående får din pårørende eller dig selv i alkoholbehandling her på Behandlingscenter Søby Park.

Symptomer på alkoholdemens

Symptomerne på alkoholdemens er de samme som ved andre former for demens. Der er typisk tale om generel forvirring, hukommelsessvigt og indlæringsproblemer.

Ud over disse klassiske symptomer på demens, kan alkoholdemens også give fysiske symptomer som langsom gang og delvis lammelse af øjenmuskulaturen.

Alkoholdemens giver ofte også anledning til psykiske følgesygdomme som nedtrykthed og klinisk depression. Ændringer af personligheden kan også forekomme ved denne form for demens.

Hvordan stilles diagnosen alkoholdemens?

Diagnosen alkoholdemens stilles kun, når alle andre mulige årsager til demensen er udelukket.

Alkoholdemens opstår kun efter lang tids overforbrug af alkohol, og derfor vil det sjældent komme som en overraskelse for patienten eller de pårørende, at demensen er relateret til hans alkoholforbrug.

De fleste alkoholikere vil godt selv være klar over, at deres alkoholmisbrug ikke gør noget godt for deres hjerne eller krop. 

Kan man behandles for alkoholdemens?

Den gode nyhed er, at man i modsætning til andre former for demens kan komme sig stort set fuldstændig efter at have pådraget sig alkoholdemens. Og behandlingen er sådan set lige så enkel, som den kan være svær for alkoholikeren – nemlig at stoppe helt med at drikke alkohol. Det er absolut det vigtigste element i behandlingen af alkoholdemens.

Der ud over vil det hjælpe på bedringen, hvis patienten lever sundt – d.v.s sund kost, motion og god nattesøvn.

Kom i behandling for alkoholdemens

Som nævnt ovenfor er den absolut vigtigste behandling af alkoholdemens at stoppe med at drikke alkohol. Det er alkoholen der er årsag til sygdommen, og derfor skal man stoppe med at gøre problemet værre.

At hjælpe alkoholikere til at stoppe med at drikke, er det vi gør på Behandlingscenter Søby Park. Vi kalder det at blive ædru, og med det mener vi ikke blot at man bliver tørlagt, men at man får sig en helt ny livsstil, hvor man kan føle sig glad og fri og ikke længere har behov for alkohol.

Symptomerne på alkoholdemens vil typisk være forsvundet helt to år efter at man er stoppet med at drikke. Den vigtigste behandling af alkoholdemens er altså at få behandlet den primære sygdom, alkoholismen.

Den mest effektive behandling af alkoholisme er et intensivt 7-8 ugers behandlingsforløb på Behandlingscenter Søby Park, der arbejder efter Minnesotamodellen.  

Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park
handling nu

Bliv ringet op af en af vores behandlere

Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24. 

Eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig.

Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling. 

4 ud af 5 af vores patienter opnår et liv uden alkohol.

  Hvornår passer det dig bedst?

  Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega, som har tegn på alkoholdemnes og som har behov for hjælp?
  Så tøv ikke med at kontakte os. TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00
  – også weekend og helligdage –
  Ring mig op

  Bliv ringet op