Alkoholforgiftning
4 ud af 5 patienter opnår et liv uden alkohol efter behandling hos os.
Ring på TLF. 86 87 12 24 og få råd om,hvordan man kommer i alkoholbehandling her på Behandlingscenter Søby Park.
Ring på TLF. 86 87 12 24 og få råd om,hvordan man kommer i alkoholbehandling her på Behandlingscenter Søby Park.
Alkohol er en rusgift. Det vil sige, at en alkoholrus faktisk er en mild forgiftning. Når man taler om en decideret alkoholforgiftning, så er det dog en mere alvorlig forgiftning der menes. Det kaldes nogle gange også akut alkoholforgiftning.
Ved alkoholforgiftning vil en person først miste kontrollen over sine bevægelser og evnen til at tale forståeligt og sammenhængende. De vil ikke længere kunne stå på benene og som regel falde i en bevidstløs søvn, hvor de er svære at vække igen. Denne tilstand kan være farlig, da personen kan risikere at blive kvalt i sit eget opkast.
Patienten selv er næppe i stand til at gøre ret meget, når først han har fået en alvorlig alkoholforgiftning, hvor vi taler om en promille over 3. Det er derfor op til andre tilstedeværende enten at ringe efter en ambulance eller få vedkommende lagt i seng og holde ham under observation indtil forgiftningen er aftaget.
Hvis du jævnligt oplever at drikke dig til en alkoholforgiftning, så er der noget der kunne tyde på, at du har et alkoholproblem.
Hvis man ofte drikker mere end man havde planlagt, så kalder man det alkoholisme, og det er en sygdom man skal have hjælp til at komme ud af.
Den bedste alkoholbehandling vi kan anbefale er en Minnesotabehandling, som den der tilbydes på Behandlingscenter Søby Park i Hammel nær Aarhus.
Den eneste langtidsholdbare løsning på alkoholisme er at stoppe helt med at drikke alkohol, og det skal man som regel have hjælp til. Det er netop det man kan få hjælp til på blandt andet Behandlingscenter Søby Park.
En alkoholforgiftning varer lige så længe som det tager at få bragt den høje promille tilbage på nul. Der findes ikke nogen medicinsk behandling som kan nedbringe promillen hurtigere, derfor er der ikke andet at gøre end at holde patienten under observation mens vedkommende afruses.
Ja, man kan dø af alkoholforgiftning.
Ved en promille over 4 kan man risikere at gå i koma, hvilket er en farlig tilstand. Her er patienten dybt bevidstløs, og man kan for eksempel risikere at blive kvalt i sit egen opkast.
Der findes faktisk ikke noget man aktivt kan gøre for at afhjælpe selve forgiftningen. Hverken kaffe, Treo’er eller kolde styrtebade hjælper.
Hvis patienten er gået i koma, bør man ringe efter en ambulance. Ellers kan man ikke gøre så meget andet end at få vedkommende lagt i seng og holde øje med dem, indtil alkoholen er helt ude af kroppen igen.
Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24.
Eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig.
Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling.
4 ud af 5 af vores patienter opnår et liv uden alkohol.