Viden

Antabusbehandling

4 ud af 5 patienter lægger misbruget bag sig efter en alkoholbehandling hos os. 

Det aktive stof i Antabus hedder disulfiram. Stoffet hæmmer leverens evne til at nedbryde alkohol med det resultat at patienten får det meget ubehageligt, hvis han forsøger at drikke alkohol. Hovedpine, svimmelhed, ansigtsrødmen og hjertebanken er nogle af effekterne.

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega et problem med alkohol?

Så tøv ikke med at kontakte os. TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00
– også weekend og helligdage –

Antabusbehandlingens bivirkninger

Kemi og virkning.

Det aktive stof i Antabus hedder disulfiram. Stoffet hæmmer leverens evne til at nedbryde alkohol med det resultat at patienten får det meget ubehageligt, hvis han forsøger at drikke alkohol. Hovedpine, svimmelhed, ansigtsrødmen og hjertebanken er nogle af effekterne.

Nogle af de kendte bivirkninger ved antabusbehandling er depression, træthed, hovedpine, mavesmerter og dårlig smag i munden.

Alkohol og antabus sammen = brugeren bliver meget syg og dårlig.

Forsøger patienten at drikke alkohol mens han/hun er på antabus, er de ubehagelige effekter selvfølgelig endnu større, men det er i dette tilfælde ikke en bivirkning men derimod en virkning. Det er hensigten.

Hvorfor er en antabusbehandling ikke den ideelle behandling for alkoholmisbrug?

Antabus fjerner ikke alkoholikerens drikketrang eller de psykiske symptomer, forbundet med sygdommen alkoholisme. 

Antabus virker udelukkende ved at, at alkoholikeren bliver syg og dårlig, hvis han indtager alkohol mens han er på antabus. 

Antabus er altså en form for afskrækningsmiddel.

Nogle alkoholikere føler at antabus kan være en psykisk støtte for dem i perioder, hvor de absolut ikke må falde i og begynde at drikke igen. 

Men det løser ikke det primære problem, som er alkoholikerens drikketrang. De fleste alkoholikere begynder da også at drikke igen, når de er stoppet med antabus.

Derfor er antabus ikke nogen langsigtet løsning og kan ikke betragtes som en egentlig behandling af alkoholisme.

Det er stort set kun i Danmark, at læger har for vane at udskrive recepter på antabus til patienter med et alkoholproblem, mens midlet er stort set ukendt i udlandet.

Antabus blev opfundet af to læger i Danmark i 1948 ved et tilfælde, da de forsøgte at finde et middel mod fnat og indvoldsorm.

Kom i behandling uden antabus

Hvis man ønsker at blive sit alkoholproblem kvit, er man nødt til at stoppe helt med at drikke. 

Det betyder også at man nødt til at behandle det primære problem, som er alkoholikerens drikketrang. 

Det hjælper antabus nemlig ikke på.

Alkoholisme er en kompleks sygdom med både fysiske, psykiske og sociale elementer. 

Mens læger og sygehuse måske kan ”lappe” på de fysiske følgeskader af sygdommen og psykologer og psykiatere kan tale med patienten om de psykologiske symptomer, så kræver en egentlig alkoholbehandling specialister.

 

Alkoholikeren har behov for konkrete svar på spørgsmålet; hvordan stopper jeg med at drikke?

Det er det, vi tilbyder på Behandlingscenter Søby Park. Her behandles man af specialuddannede Minnesotabehandlere, som selv er blevet ædru og har genvundet livet som følge af en Minnesotabehandling. 

Alt hvad der gives af råd og vejledninger i behandlingen er rodfæstede i erfaringer, vi har gjort på egen krop og sjæl. 

Det er alkoholbehandling baseret på erfaring.

 

Du kan finde masser af information om hash og andre stoffer på internettet, men mange af disse er fejlagtige informationer. Vær derfor kritisk og stol kun på oplysninger fra hjemmesider med en troværdig udbyder.
Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park
handling nu

Bliv ringet op af én af vores behandlere

Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24. 

Eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig.

Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling. 

4 ud af 5 af vores patienter opnår et liv uden alkohol.

  Hvornår passer det dig bedst?

  Uforpligtende og gratis for-besøg

  Inden du og din familie beslutter jer for noget som helst, er du velkommen til et orienterende møde hos os, hvor du og familien kan se stedet, og vi kan tage en åben snak om fortsat drikkeri kontra et behandlingsophold. 

  Familien skal forberedes til et for-besøg. 

  For-besøg kan også ske MED deltagelse af alkoholikeren selv; men skal der opnås noget som helst med besøget, er det nødvendigt med en forudgående orientering og en forberedelse af de deltagende familiemedlemmer. 

  Du skal være afklaret med et konkret mål med besøget, og du og familien skal ”uddannes” i, hvordan vi sammen når hen til dette mål – nemlig at alkoholikeren får hjælp.

  Udover at vi tilbyder en optimal alkoholbehandling med en succesrate tæt på 4 ud af 5, der bliver stabilt ædru, har intet andet behandlingscenter så trygge, unikke, og tiltalende rammer, som vi har. 

  Med vort dygtige og kompetente personale, og en mindre herregård ved Århus som domicil, holder vi en helt unik standard for behandlingshjem – vel at mærke uden vi er dyrere end andre steder. 

  Vore behandlere leder den egentlige alkoholbehandling, og staben af 4 lægekonsulenter er ansvarlige for det rent lægefaglige, herunder ordination og iværksættelse af forsvarlig, medicinsk baseret afrusning. Dette sikrer fokus og sikkerhed i alle forhold. 

  Patienten i behandling har en travl dag.

  At være i behandling hos os betyder en aktiv dag, som minder lidt om at være på kursus med et struktureret forløb, men hvor dette “kursus” (behandlingen) handler om “kursisten” (patienten) selv – og det er faktisk en spændende, indre rejse.

  Dagtimerne, er besat med behandlingsorienterede aktiviteter sammen med vores certificerede behandlere. 

  Om aftenen deltager vi i møder i Anonyme Alkoholikere, ser almindelige spillefilm, hvor temaet er misbrug og afhængighed, og nogen aftener holdes der interne møder i huset. 

  Om aftenen og natten har vi kvalificerede medarbejdere på job, som står til rådighed for patienterne, hvis nogen er i krise eller andre akutte behov opstår. 

  Overskuelighed og trygge rammer. 

  Det er vigtigt, der er overskuelighed og tryghed for alle – i den sammenhæng spiller vores størrelse med gennemsnitligt ca.10 patienter i behandling ad gangen en stor rolle. 

  Det er med til at sikre en helhjertet indsats i arbejdet med vore patienter og deres familier. 

  Ring mig op

  Bliv ringet op