Viden

Behandlingshjem i unikke og naturskønne omgivelser

4 ud af 5 af vores patienter lægger misbruget bag sig.

Langt de fleste alkoholikere har meget svært ved at erkende, at de har et problem, som kræver professionel hjælp og behandling på et behandlingshjem.

Ring inden du gør noget, TLF. 86 87 12 24 er åben HVER dag fra kl. 07.00 til 23.00. Du kan benytte dig af vores GRATIS og anonyme interventions- og alkoholrådgivning nu.

Det er ingen skam at være alkoholiker; men det er en skam ikke at gøre noget ved det! Og der kan gøres noget effektivt gennem en professionel alkoholbehandling

Inervention med hjælp fra Behandlingscenter Søby Park - Alkoholbehandling der virker

Efter gennemført forløb på Behandlingscenter Søby Park kan ca. 4 ud af 5 patienter konstateres ædru. De kommunale alkoholambulatorier og rådgivningscentre, med et behandlingsforløb på over 3-9 måneder, har en succesrate på ca. 6-8%.Derudover kommer mindre end 2% ud af deres misbrug ved hjælp af antabus, kombineret med psykolog hjælp.

De fleste alkoholikere mener, de ikke drikker for meget, at det ikke er et problem, og at de kan styre det og stoppe, hvornår det skal være. 

Problemet bliver talt ned af alkoholikeren – et ophold på et behandlingshjem kommer slet, slet ikke på tale! Desværre er det så langt fra sandheden, som man kan komme, og erkendelse er det første skridt, der skal tages.

Samtidig er det også svært for rigtig mange alkoholikere at komme ud af deres misbrug, hvis de fortsat er i vante omgivelser, hvor fristelserne vil være mange. De kendte mønstre er vanskelige at bryde. 

Her er løsningen en professionel behandling på et privat behandlingshjem som Behandlingscenter Søby Park.

Uforpligtende besøg på Behandlingscenter Søby Park

Et uforpligtende besøg på behandlingshjemmet Behandlingscenter Søby Park er derfor en rigtig god idé, for ved selvsyn at opleve de unikke rammer og møde det erfarne og kompetente personale.

Her er de helt rette omgivelser og dygtige medarbejdere, der møder alkoholikeren og vedkommendes familie i øjenhøjde. 

Her på Behandlingscenter Søby Park behandler vi nemlig ikke kun alkoholikeren, men også dennes familie, for alle er og skal være en aktiv part i vejen mod helbredelse.

Her vil alkoholikeren og familien opleve, at der ikke er fordømmelse, fordomme eller beskyldninger, for hos os ses alkoholisme som en sygdom, og det er ikke et spørgsmål om skyld eller skam.

Samtidig er det en mulighed for de pårørende til alkoholikeren at opleve stedet, omgivelserne og personalet. Selvom det er en svær situation at stå i som pårørende, så ønsker alle, at behandlingen bliver så god som mulig, og det er vigtigt at overlade sine kære til kompetente folk, der kun vil det bedste for den sygdomsramte. 

Intervention af alkoholikeren for et ophold på behandlingshjem

Det er sjældent at en alkoholiker har en selvindsigt, der gør, at vedkommende selv møder op på et behandlingshjem for alkoholikere og beder om hjælp. 

Det er desværre heller ikke sandsynligt, at det er de nærmeste, der helt alene kan overbevise vedkommende om det. 

Derfor kan en intervention aftales med personalet på Behandlingscenter Søby Park, hvor vi hjælper med at motivere alkoholikeren for behandling. 

behandlingscenter søby park område

Fredeligt og roligt behandlingshjem for misbrugere giver en god start

Behandlingscenter Søby Park ved Aarhus har endnu en stor fordel. Beliggenheden. 

Naturskønne omgivelser og herskabelige lokaler på en gammel herregård sætter rammerne om behandlingen. Hos os kommer der patienter i behandling fra hele landet, simpelthen fordi vi er blandt de allerbedste indenfor vort arbejdsfelt, både hvad angår fysiske rammer og behandlingsresultater.

Vi har fred og ro og natur og vi tager kun et meget begrænset antal patienter i behandling ad gangen, hvilket sikrer helhjertet fokus på hver eneste patient og familien. 

Vi sætter en ære i at være et mindre og trygt behandlingshjem for alkoholmisbrugere med et overskueligt antal patienter ad gangen. Og med 1.000 kvm herskabelig bygning er her rigeligt med plads til den enkelte patient. 

Det er en optimal ramme for et behandlingshjem, der oveni den intensive behandling skaber ro, tillid og tryghed for vore patienter.

Glem alle forestillinger om et drankerhjem med en flok bumser. 

Vores patienter er typisk helt almindelige mennesker med hjem, job og familie i behold; men det hele er ved at ramle for dem grundet misbrug af alkohol

Det at blive ædru synes for mange en lang og sej kamp. Alle vil gerne have en hurtig og nem løsning! Selvom en indlæggelse i døgnophold i 5 uger på behandlingshjem kan synes lang tid, er det i virkeligheden ”den nemme løsning”, som alle gerne vil have. 

Og 5 uger ud af resten af livet, er ingen tid.

Personale

Misbrugsbehandlerne på vores behandlingshjem tager sig af arbejdet med den egentlige alkoholbehandling og alkoholafvænning.

De fast tilknyttede læger har til opgave at varetage de medicinske opgaver tillige med håndtering af abstinenser hos den nyankomne patient.

Denne kombination sikrer fokus og tryghed i alle forhold.

Desuden er vores behandlingshjem bemandet døgnet rundt med kompetente medarbejdere, der kan træde til i tilfælde af akut opstået krise.

Sammen med vores relativt lille størrelse med et overskueligt antal patienter ad gangen, er vores behandlingshjem et varmt og trygt sted at opholde sig. Her er ikke alene overskuelighed, men også helhjertet fokus på hver eneste patient og familien.

Vore rammer på en mindre herregård byder på en ro, som alle finder indbydende og i særklasse for et behandlingshjem. Desuden har vi masser af plads, så ingen føler sig klemt inde.

Men allervigtigst er, at vores resultater er i top, idet 4 af 5 patienter kan konstateres stabilt ædru 1 år efter endt ophold på vores behandlingshjem. 

Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park
handling nu

Bliv ringet op af én af vores behandlere

Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24. 

Eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig.

Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling. 

4 ud af 5 af vores patienter opnår et liv uden alkohol.

  Hvornår passer det dig bedst?

  Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega et problem med alkohol?

  Så tøv ikke med at kontakte os. TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00
  – også weekend og helligdage –

  Gratis og uforpligtende for-besøg

  Du kan til enhver tid komme på såkaldt for-besøg her på Behandlingscenter Søby Park.

  På besøget kan du og din familie selvfølgelig se vore dejlige rammer og omgivelser og høre mere om selve behandlingen, og hvordan vi kan hjælpe med at motivere alkoholikeren til at komme i behandling omgående.

  Et for-besøg kan foregå både med og uden alkoholikerens deltagelse.

  For-besøg, hvor alkoholikeren selv er med, og hvor målet er, at vedkommende skal blive og påbegynde behandlingsopholdet med det samme, kræver imidlertid samme forberedelse og instruktion af familien som ved en intervention. Der skal trækkes på samme læst, ellers er besøget formålsløst.

  Tilrettelægges for-besøget og/eller intervention omhyggeligt og ud fra vore mangeårige erfaring, lykkes det stort set ALTID at få alkoholikerens accept af at komme i behandling, her og nu.

  Tvangsindlæggelse kan aldrig komme på tale. Alkoholikeren skal motiveres til en personlig accept af at komme i behandling, og skal det blive til noget, skal han motiveres til, at det sker omgående.

  Ring mig op

  Bliv ringet op