Blodstyrtning alkohol

4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug til alkohol. 

Blodstyrtning er et lægmandsudtryk som bruges om flere former for pludselig blødning, f.eks. i form af blodig opkast eller ophostning.

Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan man kommer i alkoholbehandling nær Århus.

Hvad er blodstyrtning i forbindelse med alkoholmisbrug?

Blodstyrtning er et lægmandsudtryk som bruges om flere former for pludselig blødning, f.eks. i form af blodig opkast eller ophostning.

Når man taler om blodstyrtning hos alkoholikere, så er der dog oftest tale om en tilstand hvor åreknuder i spiserøret brister med kraftig blødning til følge. Dette kan være livstruende.

Den lægelige betegnelse for denne form for blodstyrtning er ruptur af øsophagusvaricer.

Hvad er blodstyrtning i forbindelse med alkoholmisbrug?

Blodstyrtning som følge af bristede åreknuder i spiserøret ses oftest hos patienter med et årelangt alkoholmisbrug bag sig. Åreknuderne er fremkaldt af det, som lægerne kalder portal hypertension.

Portal hypertension er den medicinske betegnelse for forhøjet blodtryk i portalvenen. Denne tilstand kan opstå som følge af dårlig blodgennemstrømning i leveren, og ses derfor oftest hos alkoholikere med en ødelagt lever (lever cirrose).

Kom i alkoholbehandling for at mindske risiko for blodstyrtning

Blodstyrtning er blot en af de livstruende skader, som en alkoholiker risikerer, hvis han ikke får stoppet drikkeriet i tide. Når først man har udviklet en afhængighed af alkohol, så findes der kun én permanent løsning på problemet, og det er at stoppe helt med at drikke alkohol.

Vi ved at det kan være næsten umuligt for en alkoholiker at stoppe af sig selv, og derfor anbefaler vi behandling. På Behandlingscenter Søby Park tilbydes en professionel og effektiv alkoholbehandling efter Minnesotamodellen, som er en meget gennemprøvet behandlingsform med virkeligt gode resultater.

På Behandlingscenter Søby Park kommer der alkoholikere fra hele landet i behandling, mænd og kvinder, ung som gammel og fra stort set alle sociale lag. Der er tale om egen- eller forsikringsbetalt behandling.

Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park
handling nu

Bliv ringet op af én af vores behandlere

Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24. 

Eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig.

Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling. 

4 ud af 5 af vores patienter opnår et liv uden alkohol.

  Hvornår passer det dig bedst?

  Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega et problem med alkohol?

  Så tøv ikke med at kontakte os. TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00
  – også weekend og helligdage –
  Ring mig op

  Bliv ringet op