Hjem » Hvornår er man alkoholiker

Viden

Hvornår er man alkoholiker?

4 ud af 5 patienter lægger misbruget bag sig efter en alkoholbehandling hos os. 

I alkoholbehandling på behandlingscentre, der arbejder ud fra Minnesotamodellen, anskues alkoholisme som en sygdom, der er både kronisk, progressiv og dødelig.

Alkoholisme er med andre ord en meget alvorlig sygdom, og skal derfor også behandles som sådan. Den eneste langtidsholdbare løsning for en alkoholiker er at opnå total og stabil ædruelighed.

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega et problem med alkohol?

Så tøv ikke med at kontakte os. TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00
– også weekend og helligdage –

Hvornår er man alkoholiker?

Når de fleste hører ordet alkoholiker, popper billedet af manden på bænken op – eller dem, der sidder på byens værtshuse fra tidlig morgen til sen aften og drikker. 

Vi tænker ikke på dem, der drikker, mens de på overfladen har et helt almindeligt og tilsyneladende perfekt liv.

Det er alle dem, der har familie og et arbejde, som de passer til punkt og prikke, men som har et drikkemønster og som drikker så meget, at de er alkoholikere. De drikker bare ikke på den samme måde som manden på bænken eller dem som sidder fast på værtshus – her menes der både, at de ikke nødvendigvis drikker gennem hele dagen, men kun på udvalgte tidspunkter og dem, der generelt er gode til at skjule, at de drikker.

Desuden manifesterer alkoholismen sig groft sagt i 3 stadier, hvor dem, som endnu fungerer med job og familie befinder sig i stadierne 1-2, mens stadie 3 er “manden på bænken”, hvis han da ikke er død af druk, inden han nåede derned.

Gruppen med hjem, job og familie er sværest at spotte, ikke kun for familien og arbejdsgiver, men også for sundhedspersonale. Denne gruppe er gode til at skjule, at de drikker så meget og i et mønster, at de også er ramt af sygdommen alkoholisme

Man lider af alkoholisme, når ens misbrug og alkoholen har taget styringen i ens liv.

Hvad er alkoholisme?

Det er vigtigt at slå fast, at der er tale om en alvorlig sygdom, som alle mennesker kan udvikle, hvis omstændighederne er til stede. Alkoholisme findes hos begge køn og i alle sociale lag, og alkoholisme skeler ikke til høj eller lav.

En alkoholiker udvikler tolerance overfor alkohol over tid, fordi kroppen vænnes til større og større mængder af alkohol. Øget tolerance vil sige, at der skal større og større mængder alkohol til for at opnå samme virkning. Da alkohol er afhængighedsskabende, vil mangel på alkohol derfor også på et vist stadie medføre alvorlige abstinenser hos alkoholikeren.

Samtidig med alkoholismen følger en personlighedsændring. Langt de fleste pårørende oplever alkoholikeren som 2 personer – den rigtige person elsker og holder de af, mens den alkoholiske personlighed bliver mere og mere uudholdelig. Med alkoholismen følger også en generelt nedsat funktion i hverdagen.

Endelig er et af tegnene en klar benægtelse hos den alkoholikeren omkring indtagelsen af alkohol og omfanget heraf. Det kan derfor være svært for de pårørende at starte en dialog med alkoholikeren, og ofte gør det bare ”stemningen” værre.

Symptomer på at man er alkoholiker

En alkoholiker vil drikke mere, end vedkommende havde planlagt, både til sociale arrangementer, men også alene. Langt de fleste alkoholikere drikker, når de er alene, hvilket gør det svært at opdage for de pårørende. Alkoholikeren bruger enorm energi og tid på planlægning for at skjule drikkeriet. Desuden har de en tendens til at sætte misbruget i system, så de f.eks. drikker på bestemte tidspunkter eller bestemte steder.

Endnu værre er alkoholtolerancen og den tilhørende afhængighed, der samtidig giver ændringer i personligheden, hvor alkoholikeren ofte giver andre skylden og bruger personlige problemer som grunden for at blive ved med at drikke, da det dulmer de psykiske smerter vedkommende ganske givet har.

På Behandlingscenter Søby Park har vi derfor en telefonlinje, hvor du som pårørende kan søge rådgivning og støtte. Det skaber ofte store konflikter, når pårørende velmenende vil hjælpe en alkoholiker, og vi anbefaler, at du aldrig gør det alene, men altid har professionelle, der hjælper med den intervention, der skal til, så alkoholikeren kan få den nødvendige behandling.

Hjælpen til at blive alkoholen kvit kommer ikke fra alkoholikeren selv, det første skridt skal være et bestemt, men kærligt og omsorgsfuldt skub i den rigtige retning, og her står Behandlingscenter Søby Park klar til at hjælpe. 

Personalet på Behandlingscenter Søby Park

Vore erfarne behandlere står for den egentlige alkoholafvænning og alkoholbehandling, og staben af 3 faste lægekonsulenter har ansvaret for alt  det rent lægefaglige, bl.a. ordination af betryggende, og stort set smertefri medicinsk baseret afrusning, suppleret med NADA akupunktur. Denne kombination af medarbejdere sikrer fokus og sikkerhed på alle områder. 

Helt specielt for et dansk behandlingscenter er vores medarbejdere tilgængelige for patienterne på alle tider af døgnet, hvis akutte og særlige behov opstår. Med vores relativt lille størrelse med max. 14 patienter ad gangen, betyder det overskuelighed og tryghed for alle samt helhjertet opmærksomhed og fokus på hver eneste patient. 

Udover at vi tilbyder en optimal alkoholafvænning og dybdegående alkoholbehandling med en succesrate nær de 80%, byder ingen andre behandlingscentre på så trygge, unikke og tiltalende rammer, som vi har på Herregården Søbygård – de er i absolut særklasse indenfor alkoholbehandling – vel at mærke uden vi er dyrere end andre steder. 

afvænning

Om Behandlingscenter Søby Park

Vi er et mindre behandlingshjem med plads til max. 14 patienter ad gangen. Dette sikrer tryghed og overskuelighed for alle samt medarbejdernes helhjertede fokus på hver eneste patient og dennes familie.

Vore fysiske rammer på Herregården Søbygård er i særklasse og unikke indenfor misbrugsbehandling i Danmark. Vores behandlingsresultater ligger helt i top.

Er du akoholiker og har du brug for hjælp? -Behandlingscenter Søby Park - Alkoholbehandling, der virker

Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park kan 4 ud af 5 konstateres stabilt ædru. De kommunale alkoholambulatorier, med behandlinger over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.
Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park
handling nu

Bliv ringet op af én af vores behandlere

Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24. 

Eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig.

Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling. 

4 ud af 5 af vores patienter opnår et liv uden alkohol.

    Hvornår passer det dig bedst?

    Alkoholbehandling der virker

    Derfor vælger mange at gå i behandling hos Behandlingscenter Søby Park