Viden

Intervention

For pårørende - Intervention og behandling - Du kan få vores professionelle hjælp til at motivere alkoholikeren til at komme i misbrugsbehandling NU.

Hvordan lykkes det nogle familier, at få overtalt deres pårørende alkoholiker til at komme i behandling; men ikke for os?

Hvad er hemmeligheden bag, at det kan lykkes?

Ring inden du gør noget, TLF. 86 87 12 24 er åben HVER dag fra kl. 07.00 til 23.00. Du kan benytte dig af vores GRATIS og anonyme interventions- og alkoholrådgivning nu.

Det er ingen skam at være alkoholiker; men det er en skam ikke at gøre noget ved det! Og der kan gøres noget effektivt gennem en professionel alkoholbehandling

Inervention med hjælp fra Behandlingscenter Søby Park - Alkoholbehandling der virker

Efter gennemført forløb på Behandlingscenter Søby Park kan ca. 4 ud af 5 patienter konstateres ædru. De kommunale alkoholambulatorier og rådgivningscentre, med et behandlingsforløb på over 3-9 måneder, har en succesrate på ca. 6-8%.Derudover kommer mindre end 2% ud af deres misbrug ved hjælp af antabus, kombineret med psykolog hjælp.

Hvad er en intervention?

Intervention vil sige, at man griber ind med det formål at ændre en negativ udvikling i et andet menneskes liv, til det bedre.

Hvor det handler om alkoholmisbrug, er formålet med en intervention udelukkende at få en alkoholiker til at modtage hjælp og gå i behandling.

Hvordan, det skal lykkes at holde op med at drikke, eller om en alkoholmisbruger skal blive totalt afholdende – ofte lidt kedeligt kaldet tørlagt alkoholiker (vi foretrækker ”Ædru alkoholiker”) – følger først i selve behandlingen.

Værktøjerne i en intervention er en empatisk og appellerende, men samtidig fast besluttet og stålsat tilgang til alkoholikeren. 

Familiens krav om behandling er en gerning ud af dyb bekymring, kærlighed og omsorg. Var familien ligeglad, gjorde den ingenting.

Det værste du kan gøre er at gøre ingenting!

Intervention kan hjælpe misbrugeren i behandling.

En familie, som i fælles flok – og med professionel vejledning – konfronterer en misbruger med udtryk for bekymring, kærlighed og omsorg for personen, har væsentlig større chance for at overtale deres familiemedlem til at tage i behandling, end når en enkelt person stiller op – hvor det måske endda kan ende med bebrejdelser, vrede, trusler og frustrationer.

Få hjælp til intervention.

Hos os kan du få professionel hjælp og vejledning til både forberedelse og gennemførelse af en intervention.

Ring tlf. 86871224, spørg efter vores Steen Beck eller Michael Lillelund, som begge har mange års erfaring med professionelt tilrettelagte og succesfuldt gennemførte interventioner.

Tanker man skal gøre sig, inden en intervention.

Et af symptomerne ved sygdommen alkoholisme er stort set altid alkoholikerens benhårde benægtelse af alkoholproblemet og dets omfang og en blank afvisning af hjælp. 

Alkoholisme er blandt andet kendetegnet ved, at alkoholikeren ikke vil have hjælp, men insisterer på, at det kan og vil han selv klare. Faktisk er det vel den eneste sygdom, man ikke vil have hjælp til!

Det sker kun sjældent, at en alkoholiker selv tager initiativ til at kontakte et behandlingscenter med henblik på af egen drift og frivilligt at komme i behandling.

En tvangsindlæggelse på Behandlingscenter Søby Park er ikke mulig.

Derfor er det nødvendigt, at familiemedlemmer samles om opgaven at løfte i flok, for sammen med vores Interventionist at motivere og overtale alkoholikeren til at acceptere at komme i misbrugsbehandling.

I første omgang må familien blive enige om, at ”noget” SKAL ske. 

Dernæst blive 100% enige om, HVAD der efter deres faste overbevisning skal til. Uden enighed og stålsat vedholdenhed, kommer man ingen vegne, når Interventionen løber af stablen.  

Det er derfor en rigtig, rigtig gode ide at kontakte os for professionel og omhyggelig vejledning, OG også gerne vores hjælp til at forestå selve interventionen.

Hjælp til alkoholiker. I næsten alle tilfælde kan vi med vores indsigt og erfaring medvirke til at bryde gennem isen! Alkoholikeren behøver hjælp og motivering til at overvinde afhængighedens jerngreb gennem en gennemprøvet behandlingsmodel.

 

 

 

Hjælp til en intervention.

Interventionen styres af vores erfarne misbrugskonsulenter,  Steen Beck eller Michael Lillelund og er et omhyggeligt tilrettelagt forløb, som vi forbereder ned til mindste detalje sammen med de pårørende. Så når tilbuddet om en behandling videregives til misbrugeren, er alt forberedende arbejde gjort grundigt.

En intervention skal ses som en vigtig opgave, hvortil man har en professionel tilgang og forbereder sig omhyggeligt.

Det er altafgørende, man præcis ved, hvad man har at arbejde med og hvad man vil opnå, ellers vil misbrugeren lukke af og ikke tage imod tilbuddet om behandling.


Det er vigtigt at forstå, at en intervention ikke handler om at “gå bag ryggen” på misbrugeren og “snyde” ham/hende til at komme i behandling. 

Tværtimod er interventionen en kærlighedserklæring, hvor man viser, at man har bekymringer og omsorg for misbrugeren. Det skal seelvfølgelig gennemsyre den svære samtale.

Der er kun ét mål med en intervention, og det er at få alkoholikeren til at takke ja til at komme i misbrugsbehandling. Det handler ikke om at få misbrugeren til at stoppe med misbruget på dagen. 

Hvordan det sker, kommer i den følgende behandling.

Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park
handling nu

Bliv ringet op af en af vores behandlere

Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24. 

Eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig.

Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling. 

4 ud af 5 af vores patienter opnår et liv uden alkohol.

    Hvornår passer det dig bedst?

    Forsøg ikke selv en intervention, uden hjælp og bistand fra en professionel

    Prøver du og familien først selv, ender det ofte i skænderier, og tit også med splid i familien. Der er kun et skud i bøssen.

    En professionel Interventionist, som det hedder i fagsproget, kan ikke komme bagefter og gyde olie på vandene og gennemføre en vellykket intervention; ihvertfald først meget lang tid efter familiens eget, mislykkede forsøg.

    En professionel Interventionist vil forberede dig og familien bedst muligt inden selve interventionen og også sørge for, at den forløber med værdighed og i en respektfuld ånd for både familien og alkoholikeren, som skal i alkoholbehandling.

    Med den rette hjælp og bistand fra Interventionisten, lykkes det stort set altid at få alkoholikeren overbevist om, at en alkoholbehandling er nødvendig, her og nu. 

    Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega et problem med alkohol?

    Så tøv ikke med at kontakte os. TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00
    – også weekend og helligdage –

    Gratis og uforpligtende for-besøg

    Du kan til enhver tid komme på såkaldt for-besøg her på Behandlingscenter Søby Park.

    På besøget kan du og din familie selvfølgelig se vore dejlige rammer og omgivelser og høre mere om selve behandlingen, og hvordan vi kan hjælpe med at motivere alkoholikeren til at komme i behandling omgående.

    Et for-besøg kan foregå både med og uden alkoholikerens deltagelse.

    For-besøg, hvor alkoholikeren selv er med, og hvor målet er, at vedkommende skal blive og påbegynde behandlingsopholdet med det samme, kræver imidlertid samme forberedelse og instruktion af familien som ved en intervention. Der skal trækkes på samme læst, ellers er besøget formålsløst.

    Tilrettelægges for-besøget og/eller intervention omhyggeligt og ud fra vores mangeårige erfaring, lykkes det stort set ALTID at få alkoholikerens accept af at komme i behandling, her og nu.

    Tvangsindlæggelse kan aldrig komme på tale. Alkoholikeren skal motiveres til en personlig accept af at komme i behandling, og skal det blive til noget, skal han motiveres til, at det sker omgående.

    Ring mig op

    Bliv ringet op