Viden

Misbrugsrådgivning

4 ud af 5 patienter lægger misbruget bag sig efter en alkoholbehandling hos os. 

Vi modtager patienter fra hele landet på alle ugens dage, året rundt

Ring derfor NU på TLF. 86 87 12 24 og hør, hvordan du omgående får din pårørende eller dig selv i alkoholbehandling her på Behandlingscenter Søby Park.

Hvad er en misbrugsrådgivning?

Der findes både offentlige og private institutioner og organisationer, som tilbyder misbrugsrådgivning.

Misbrugsrådgivningen kan have lidt forskellig fokus, alt efter hvem der står bag rådgivningen. Men fælles for dem er som regel, at man kan ringe og få sig en uforpligtende snak om alkohol- og stofmisbrug, hvis man selv eller en pårørende har et misbrugsproblem. Behandling er det jo ikke, problemet kan ikke fixes telefonisk, selvfølgelig. 

Men som udgangspunkt kan en misbrugsrådgiver altså hjælpe en med at få afklaret, om man har et misbrugsproblem. 

Derefter kan rådgivningen afvige lidt fra sted til sted. Nogle steder vil man for eksempel råde folk med alkoholproblemer til at lære at styre deres drikkeri. Det mener vi er et meget dårligt råd.

Behandlingscenter Søby Park ved vi, at alkoholikere ikke kan lære at drikke kontrolleret. Uanset hvor gerne de selv vil. 

Hvis man én gang har udviklet afhængighed af alkohol, så kan man ikke få kontrol over det igen. Det eneste der hjælper, er at stoppe helt med at drikke.

En kvalificeret misbrugsrådgivning bør derfor kunne give konkrete råd om hvordan man bærer sig ad med at få stoppet med at drikke eller tage stoffer.

Hvordan fungerer vores misbrugsrådgivning?

Man kan ringe til Behandlingscenter Søby Park på tlf. 86 87 12 24 hver dag mellem klokken 07.00-23.00 – også i weekender og på helligdage. 

Vores alkoholrådgivning er gratis, anonym og uforpligtende.

Du kan ringe til vores alkoholrådgivning uanset om du selv har et alkoholproblem eller du er pårørende til en person med misbrugsproblemer.

Vores udgangspunkt for misbrugsrådgivning er, at alkoholikeren skal hjælpes til at stoppe helt med at drikke. 

kan være svært at få en person i behandling, som ikke selv vil erkende sit alkoholproblem. Der kan vi også give råd om, hvordan man bedst tackler dette problem. 

Det er svært, men ikke umuligt.

Kan man få anonym misbrugsrådgivning?

Ja. Når du ringer til Behandlingscenter Søby Park for rådgivning, er du som udgangspunkt anonym. Desuden har vi naturligvis tavshedspligt. 

behandlingscenter søby park køkken

Misbrugsrådgivning for pårørende

Ofte er det ikke alkoholikeren selv, men de pårørende som tager den første kontakt til en misbrugsrådgivning. 

Det oplever vi også på Behandlingscenter Søby Park.

Som alkoholiker kan man være for syg til at indse, at man har brug for hjælp. Her kan ens pårørende spille en vigtig rolle, som dem der tager affære på alkoholikerens vegne. 

Man er derfor meget velkommen til at ringe til os for rådgivning som pårørende. Det er vi helt vant til.

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega et problem med alkohol?

Så tøv ikke med at kontakte os. TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00
– også weekend og helligdage –

Hvordan får jeg min pårørende i behandling?

Lad det være sagt med det samme – det kan være endog meget svært at overbevise en alkoholiker om at han/hun skal i behandling.

Hvis du ikke har held med at overtale alkoholikeren til at gå i behandling i første omgang, så fortvivl ikke. 

Du er langt fra den eneste, som har stået i den situation! Opgaven er bare større end du selv kan klare. 

I det tilfælde anbefaler vi en såkaldt intervention.

Det er kort sagt et koordineret indgreb, hvor man sætter alkoholikeren stolen for døren og skærer igennem al yderligere diskussion.

Man stiller alkoholikeren overfor et omsorgsfuldt, men meget klart ultimatum; enten tager du imod tilbuddet om at gå i behandling NU, eller også får det konsekvenser. 

Men af budskabet skal bekymring, kærlighed og omsorg fremgå tydeligt.

Vi anbefaler at man ikke forsøger sig med en intervention uden professionel hjælp. Det kræver både viden og erfaring at håndtere en intervention med succes. På Behandlingscenter Søby Park har vi stor erfaring med interventioner, og vi anbefaler at du kontakter os telefonisk, så vi kan aftale alt det praktiske omkring interventionen.

Vi tilbyder at sende en medarbejder ud for at lede interventionen, og det lykkes praktisk taget altid, at få alkoholikeren i behandling efter en sådan intervention.

Ring gerne til Behandlingscenter Søby Park på tlf. 86 87 12 24 for at høre mere om intervention. Telefonerne er åbne fra kl. 7.00-23.00 alle ugens dage, også på søn- og helligdage.

Hvis din pårørende derimod er velvilligt indstillet overfor at komme i behandling, så kræver det ikke andet end en telefonopringning til os for at sige, at I kommer. 

Vi tager imod nye patienter på alle tider af døgnet og alle dage i ugen. Vi kan endda tilbyde at hente vedkommende, hvis der ikke er nogen til at køre ham/hende.

Fast tilknyttede læger varetager al lægefaglig behandling, mens vores misbrugsterapeuter forestår den egentlige alkoholafvænning og behandling.

Yderlige sikrer denne kombination af lægefaglige og terapeutiske personalemæssige ressourcer fokus og sikkerhed i alle forhold. 

Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park
handling nu

Bliv ringet op af én af vores behandlere

Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24. 

Eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig.

Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling. 

4 ud af 5 af vores patienter opnår et liv uden alkohol.

    Hvornår passer det dig bedst?

    Alkoholbehandling der virker

    Derfor vælger mange at gå i behandling hos Behandlingscenter Søby Park

    Ring mig op

    Bliv ringet op