Viden

Sådan hjælper du en alkoholiker i misbrugsbehandling

4 ud af 5 af vores patienter kommer ud af deres alkoholmisbrug. 

Er du pårørende til en alkoholiker, hvis liv har taget en helt forkert drejning er der heldigvis noget, du kan gøre ved det.

Ring på TLF. 86 87 12 24 og få vejledning om, hvordan du får din pårørende i behandling her på Behandlingscenter Søby Park.

Vi modtager patienter fra hele landet på alle ugens dage, året rundt

Ring derfor NU på TLF. 86 87 12 24 og hør, hvordan du omgående får din pårørende eller dig selv i alkoholbehandling her på Behandlingscenter Søby Park.

En aktiv alkoholiker er typisk ikke selv i stand til at søge professionel hjælp. 

Han eller hun magter ikke at se sin egen situation udefra. 

Derfor er det i første omgang op til dig som pårørende at vise initiativ.

Der skal igangsættes en proces, hvis der skal ske en ændring i vedkommendes liv, men også i familiens liv, dens ve og vel.

Som pårørende er du nødt til at indse, at alkoholafvænning og alkoholbehandling ikke bliver en realitet, før du søger den på alkoholikerens vegne. 

Alkoholikerens styrke til selv at gå i behandling, for slet ikke at tale om den selvindsigt der kræves, er sjældent til stede, Den aktive alkoholiker har heller ikke lyst til at gå i behandling. For hvad får han i stedet? 

Tanken om at undvære alkohol er helt umulig. 

Få professionel hjælp.

Vær derfor den, der tager det første skridt og kontakt professionelle her på Behandlingscenter Søby Park.

Gør ikke noget alene uden hjælp. Det kræver ekspertise og viden at gribe korrekt ind med succes.

Overvejer du, hvor du vil søge hjælp, er vi her på Behandlingscenter Søby Park et yderst velrenommeret behandlingscenter, som behandler alkoholikere med stor succes. 

4 ud af 5 af vores patienter kommer ædru ud på den anden side og er i stand til at leve et liv helt uden alkohol. 

Ræk ud efter hjælp. Besøg os. 

Før du beslutter dig for, om det skal være her hos os, kan du komme og besøge os for at se vores behandlingssted og de unikke omgivelser, vi tilbyder. Her kan du også møde vore omsorgsfulde og yderst kompetente medarbejdere. Vi har en rigtig høj succesrate.

Vi er professionelle i alle henseender, men samtidig med en medmenneskelig tilgang, da vi har en målsætning om, at alle patienter skal have den absolut bedste chance for at blive raske igen.

Når du besøger os, vil vi meget gerne have indsigt i din dagligdag med den aktive alkoholiker. 

Sådan kan vi forberede os bedst muligt på, hvordan vi skal gribe ind ogt få alkoholikeren til at acceptere at indgå i en alkoholafvænning og misbrugs­behandling.

Tillidsskabende og motiverende intervention.

En alkoholiker har det med at nedgøre sit alkoholmisbrug til ingenting.

Mest fordi vedkommende ikke selv kan eller vil erkende det, men også fordi han eller hun ikke har styrken til det. Erkendelsen af, at vedkommende mangler hjælp, er der ikke – og det samme gælder motivationen til at gå i misbrugsbehandling.

Med fokus på dit ve og vel som pårørende tager vi dig i hånden og giver dig nogle effektive redskaber, som du får brug for i den seje opgave med at overtale alkoholikeren til at komme i behandling. 

Det er en svær situation at være i, hvorfor vi som professionelle tilbyder at bistå med en intervention.

En intervention har til formål at skabe motivation med indgriben i en samtale med alkoholikeren. Samtalen foregår i øjenhøjde med alkoholikeren, hvilket vi med vores faglige baggrund og baggrund som ædru alkoholikere er i stand til.

Vi har selv været i behandling og er ædru alkoholikere gennem mange år. 

Dette giver os en særlig indsigt i både tanker og følelser hos den aktive alkoholiker. 

Vi har rigtig god erfaring med at få alkoholikere til at tage med os i behandling, så vedkommende kan blive rask igen. Ring før du gør noget – det er vigtigt, at det er folk, der ved, hvad de laver, som instruerer en intervention.

Sådan foregår vores 12-trins behandling af en alkoholiker.

Behandlingen indeholder et grundforløb, AA´s Tolv Trin, som er en underliggende del, eller basis af enhver patients behandling. 

På Behandlingscenter Søby Park ser vi alle vores patienter som helt unikke, hvorfor vi tilpasser med helt specielle behandlingsforløb og terapi i gruppe- og enesessioner. 

Vi ved, at det hjælper at opfylde særlige behov samt have helhjertet fokus på hver patient og ikke generalisere. Der findes jo ikke to mennesker, der er ens.

Som pårørende bliver der også taget godt af jer, da du og andre bliver klædt godt på i forhold til at kunne yde opbakning, men også passe på jer selv

Med i en behandling hos os hører et program for de pårørende, uden loft over hvor mange der kan deltage fra en familie. 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega et problem med alkohol?

Så tøv ikke med at kontakte os. TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00
– også weekend og helligdage –

Helbredstjek og lægetilsyn.

Vi behandler både fysisk og psykisk. 

Den fysiske del er kun en lille del af behandlingen, dvs. afrusning og abstinensbehandling. Et alkoholmisbrug er mere et psykisk og mentalt udtryk, som forudsætter en dybere undersøgelse og forståelse for, hvordan det aktuelle alkoholmisbrug er opstået og har udviklet sig.

Vi indleder altid et behandlingsforløb med et professionelt helbredstjek ved en af vore faste læger.

Lægen vurderer også omfanget af forventede abstinenser, og ordinerer abstinens forebyggende medicin, som vi ofte kombinerer med NADA akupunktur, der virker godt mod abstinenser

Hensigten med lægens hjælp er, at vi skal få alkoholikeren så smertefrit igennem abstinensfasen og drikketrangen som overhovedet muligt.

Individuelle bahandlingsforløb.

Hos os er alle patienter unikke, og bliver derfor heller ikke behandlet efter samme mindset.

Vi skræddersyer et helt særligt, individuelt forløb til hver enkelt patient ovenpå det underliggende og grundlæggende fundament, der er obligatorisk for alle. Vi ved af erfaring, at det er den klart mest givtige behandlingsmetode mod alkoholmisbrug.

Vi har også øje for dig som pårørende, som vi sideløbende tager os godt af, og vi støtter dig med, hvad du har behov for. Med i behandlingen er et program for de pårørende. 

Grundlæggende er vores behandling bygget op omkring den meget anerkendte og effektive Minnesota model.

Minnesota modellen har som fundament Anonyme Alkoholikeres program, ”De Tolv Trin”, der er forslag og en beskrivelse af, hvad andre alkoholikere gjorde og dermed slap fri af alkoholmisbruget. Grundtanken er, at følger en alkoholiker i alkoholbehandling disse Tolv Trin i store træk, slipper han også fri af sit alkoholmisbrug.

Undervisningen og introduktionen til De Tolv Trin suppleres med film, foredrag og personlige opgaver omkring konsekvenser af alkoholmisbrug, sygdomsforståelse og selvindsigt. 

Desuden arbejder vi med intensiv terapi efter anerkendte metoder, i gruppe og som ene sessioner.

Minnesota modellen, opdateret og udvidet med omfattende terapi.

Hos os har vi videreudviklet og opdateret Minnesota modellen med omfattende, dybdegående terapi i gruppe og individuelt.

Vi arbejder udelukkende med anerkendte og evidensbaserede terapiformer. Kombinationen med Minnesota modellen har vist sig at være særdeles effektiv.

Faktisk klarer 80% af vore patienter at leve en alkoholfri tilværelse efter en behandling her på Behandlingscenter Søby Park. 

Danmarks bedste behandlere.

Vi er både meget glade og stolte af vores kompetente og engagerede behandlingsteam, som er sammensat af erfarne folk, der alle er ædru alkoholikere gennem mange år. Vi har selv været der med et personligt misbrug, og vi ved, hvordan vi skal agere overfor vores patienter.

Som ædru alkoholikere er vi i stand til at tale i øjenhøjde og dermed nå helt ind til den rationelle person, hvilket giver os en unik fordel, hvor vi kan skabe de bedste resultater.

Alle medarbejdere er omsorgsfulde og menneskekærlige personer, som brænder for deres job og nærer empati for både patienter og pårørende. 

Det er blandt andet det, der gør os til et foretrukket behandlingscenter for alkoholisme og andet misbrug 

Selvom vi ligger i Jylland har vi mange patienter fra Fyn, Sjælland og København.

Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park
handling nu

Bliv ringet op af en af vores behandlere

Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24. 

Eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig.

Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling. 

4 ud af 5 af vores patienter opnår et liv uden alkohol.

  Hvornår passer det dig bedst?

  Vores håb og ønsker for hver eneste patient i misbrugsbehandling?

  Udover at vi arbejder professionelt med alkohol afrusning og alkoholbehandling, ønsker vi naturligvis også brændende, at andre alkoholikere og deres familier får del i en effektiv løsning.  En løsning, som har givet vores personale et helt andet og virkelig godt liv! 

  Vi tør roligt love, at vi tilbyder ikke alene en kvalitetsbehandling med virkelig gode resultater, men også de mest inspirerende og tiltalende rammer indenfor dansk misbrugsbehandling – uden vi er dyrere end andre steder.

  Vi modtager patienter fra hele Danmark, og også udlandet, både mænd og kvinder i alle aldersgrupper. 

  Kontakt os for en uforpligtende snak på 86 87 12 24. 

  Alkoholbehandling der virker

  Er du alkoholiker? Behandlingscenter Søby Park kan hjælpe dig

  Ring mig op

  Bliv ringet op