Viden

Sådan hjælper du en pårørende ud af alkoholproblemer.

4 ud af 5 af vores patienter kommer ud af deres alkoholmisbrug.

Ring  86 87 12 24 og få råd om, hvordan du får din pårørende i behandling. 

Kom ud af alkoholproblemer med succes - Behandlingscenter Søby Park

Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park kan 4 ud af 5 konstateres ædru efter behandlingen. De kommunale alkoholambulatorier, med behandlinger over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.

Er du pårørende til en med alkoholproblemer, skal du vide, at det er en alvorlig sygdom på samme niveau som et stofmisbrug.

Det er en sygdom, der kræver resolut handling og indgriben. Men for mange er der berøringsangst med problemet. Alkoholproblemer et tabubelagt emne. 

Den aktive alkoholiker har i langt de fleste tilfælde ikke en selvindsigt eller erkendelse af alkoholproblemet. 

Det er langt fra oplagt, at vedkommende selv søger professionel hjælp. 

Det er nærmest utænkeligt for alkoholikeren. Initiativet er derfor dit som pårørende, hvor det er op til dig at bane vejen til professionel assistance.

Du nødt til at tage det første skridt til løsning af de aktuelle alkoholproblemer. Ellers fortsætter misbruget, og du vil med stor sandsynlighed selv blive trukket med ned. 

Søg professionel hjælp. Ræk ud. 

Når du som pårørende til en med alkoholproblemer agter at søge hjælp og vil sondere terrænet for mulige behandlingssteder, tilbyder vi her på Behandlingscenter Søby Park, at du uforbindende kan komme og besøge os til en start.  

Ved et besøg kan du selv fornemme vores åebnhed og imødekommenhed, og hvor dejlige rammer vi har. 

Her er smukt og med en ro, som nærmest har en helende effekt, som er uvurderlig i terapeutiske sammenhænge. 

Du kan også få et indblik i, hvordan vi arbejder, samt hvordan vi er som mennesker. Vi er omsorgsfulde og empatiske, men helt nede på jorden i tilgangen til vores patienter og deres pårørende. 

Gode rammer og virkligt gode resultater. 

Det ligger os meget på sinde at skabe gode rammer og en behandling, som befordrer en løsning på alkoholproblemer og med de bedst mulige resultater. 

Under dit besøg på Behandlingscenter Søby Park kan du få en åben og fordomsfri snak om alkoholproblemerne hos din kære, og hvordan vi kan tilbyde en løsning. 

Vores fælles mål er naturligvis at få din pårørende med alkoholproblemer igennem forløbet og efterfølgende være i stand til at leve et liv uden alkohol.

Motivation er alfa og omega for en effektiv behandling mod alkoholproblemer.

De fleste med store alkoholproblemer kan ikke selv se, at de har et problem.

De snakker det ned som om, det ikke eksisterer. Samtidig er motivationen ikke til stede. Motivation og erkendelse er alfa og omega for, at vi kan få vedkommende til at gå villigt i behandling for  alkoholproblemet. 

INTERVENTION = indgriben er i mange tilfælde nødvendig. 

Da vi udmærket er klar over, at det er en vanskelig situation for dig, tilbyder vi at assistere med en professionel intervention, som har til formål at skabe den nødvendige motivation.

En intervention kræver rette, professionelle kompetencer og viden om, hvordan man bærer sig ad. 

Kontakt os derfor først, tlf. 86 87 12 24. 

Gør ikke noget alene. Hvis ikke det lykkes dig, kan det forpurre chancen for at skabe motivation de næste lange tider.

Før en intervention forbereder vi dig og andre pårørende. 

Hvordan forløber en intervention typisk? Der er mange spørgsmål. Det bliver en sej, men bestemt  ikke umulig opgave, at overbevise den alkoholramte om nødvendigheden af hjælp og behandling. 

I får brug for nogle effektriveværktøjer, der kan hjælpe jer godt og sikkert igennem igennem interventionen. I den forberedende proces får vi også indsigt i, hvordan jeres dagligdag med alkoholikeren ser ud. 

Interventionen har kun et eneste formål. 

Interventionen har KUN det ene, men ikke desto mindre vigtige formål, at skabe motivation hos alkoholikeren til komme i behandling omgående. 

Sådan behandler vi alkoholproblemer.

Vi tilbyder unikke rammer og ligeså unikke behandlingsforløb.

Basis, som er en fast del af enhver behandling af alkoholproblemer er den meget anerkendte Minnesota Model, der bygger på Anonyme Alkoholikeres program, kaldet ”De Tolv Trin”. 

Derudover tilrettelægger vi naturligvis et individuelt program baseret på hver enkelt patient. 

Minnesota modellen opdateret til nutidens forhold og opdateret med terapi. 

På Behandlingscenter Søby Park har vi, som noget ganske særligt for et dansk behandlingscenter, udvidet og opdateret Minnesota Modellen med omfattende terapi, hvor vi udelukkende arbejder med anerkendte og evidensbaserede terapiformer i gruppe og individuelt.

Vi ved af erfaring, at denne kombination af Minnesota Modellen og intensiv terapi giver klart de bedste resultater i behandlingen af alkoholproblemer.

Vi har desuden fokus på dig som pårørende, hvor vi tager os godt af dig hele vejen og støtter dig. Bl.a. gennem vores familieprogram. 

Anonyme Alkoholikeres Tolv Trin er værktøjskassen.

De Tolv Trin er en beskrivelse af, hvad en gruppe alkoholikere trinvis gjorde, og derved kom de fri af alkoholmisbruget. 

Personlige opgaver og terapi. 

I vores behandlingsprogram mod alkoholproblemer arbejder vi intensivt med det mentale aspekt og adfærden. da alkoholproblemer langt hen ad vejen er mere et mentalt og adfærdsmæssigt problem end et fysisk. Det kræver derfor et dybt og tilbundsgående terapeutisk arbejde med vedkommende. Vi skal finde ind til kernen af problemet og ikke mindst for at komme videre til løsningen. 

Lægetjek og tilsyn. 

Et behandlingsforløb her på Behandlingscenter Søby Park indledes altid med en helbredsundersøgelse foretaget af en af vores erfarne, fast tilknyttede læger. 

Lægen ordinerer også abstinensforebyggende medicinsk behandling. Hensigten hermed er en så godt som smertefri abstinensfase. 

Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park
handling nu

Bliv ringet op af en af vores behandlere.

Bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om, hvordan du får din pårørende i behandling. 

4 ud af 5 af vores patienter kommer ud af deres misbrug.

  Hvornår passer det dig bedst?

  Vi har et højt, personligt engageret og kompentent behandlingsteam.

  Vi tilbyder en virkelig effektiv behandling for folk med alkoholproblemer.

  Vi har engagerede, kompetente og meget erfarne medarbejdere med menneskelige egenskaber i top.

  Alle har udover de rette, kompetencegivende uddannelser erfaring med personlige og meget alvorlige alkoholproblemer, som de overvandt med en Minnesotabehandling. Dette giver os en unik og meget anvendelig fordel sammenlignet med andre steder. 

  Vi formår at have en anderledes og mere direkte indgangsvinkel, da vi på baggrund af egne misbrugserfaringer er mere i øjenhøjde med patienten. Det bruger vi aktivt. 

  Vi besidder samtidig en masse teoretisk ekspertise og viden tilegnet gennem omfattende uddannelse. 

  Et foretrukket behandlingscenter. 

  De personlige, dyrekøbte  erfaringer og uddannelse er en stor del af årsagen til, at vi har så stor succes og er et af de foretrukne behandlingscenter. 

  4 ud af 5 af vores patienter kan konstateres stabilt ædru 1 år efter behandlingen. 

  Hvordan får man hjælp til alkoholdproblemer?

  Udover at vi arbejder professionelt med alkohol afrusning og alkoholbehandling, ønsker vi naturligvis også brændende, at andre alkoholikere og deres familier får del i den løsning, som har givet vores eget personale et helt andet og virkelig godt liv!

  Vi tør roligt love, at vi tilbyder ikke alene en kvalitetsbehandling med virkelig gode resultater, men også de mest inspirerende og tiltalende rammer indenfor dansk misbrugsbehandling – uden vi er dyrere end andre steder.

  Vi modtager patienter fra hele Danmark, og også udlandsdanskere, både mænd og kvinder i alle aldersgrupper. 

  Patientgruppen er typisk mennesker med hjem, job og familie i behold. 

  Men det hele er ved at ramle for dem p.gr.a. alkoholproblemer. 

  Kontakt os for en uforpligtende snak på 86 87 12 24. 

  Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega et problem med alkohol?

  Så tøv ikke med at kontakte os. TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00
  – også weekend og helligdage –
  Alkoholbehandling der virker

  Derfor vælger mange at gå i behandling hos Behandlingscenter Søby Park

  Ring mig op

  Bliv ringet op