Viden

Sådan hjælper du bedst en pårørende på misbrugscenter.

4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af misbruget.

Det er svært som pårørende til en alkoholiker at se til, mens vedkommende drikker sig længere og længere ned.

Lige så svært kan det være at hjælpe vedkommende i frygt for at gøre det hele meget værre. Er du pårørende til en, der har et alkoholmisbrug, så skal du være velvidende om, at det er en alvorlig sygdom, som kræver resolut handling og behandling på et professionelt misbrugscenter.

Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan du bedst får din pårørende i behandling på Behandlingscenter Søby Park.

Misbrugscenter, Behandlingscenter Søby Park - Alkoholbehandling der virker

Efter alkoholbehandling på misbrugscenter, Behandlingscenter Søby Park kan ca. 80 % konstateres ædru efter behandlingen. De kommunale alkoholambulatorier, med behandlinger over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.

For at få det bedste udgangspunkt for at hjælpe en pårørende på misbrugscenter, er det bedst at starte med at kontakte os.

Det sker kun meget sjældent, at den aktive alkoholiker viser initiativ på egen hånd og går i alkoholbehandling. Derfor må du tage affære og hjælpe din ven eller familiemedlem på vej mod bedre tider. Ellers sker det sandsynligvis aldrig. 

Ræk ud efter hjælp.  

At blive vejledt om muligheden for behandling og vejen til at motivere en alkoholiker til behandling koster ikke noget hos os. Vi er et seriøst misbrugscenter, som har stor erfaring og ekspertise inden for behandling af alkoholmisbrug, og vi er her for at hjælpe dig på rette vej. 

Besøg os og få en uforbindende samtale. 

Som pårørende til en aktiv alkoholiker kan du komme på et for-visit her på vores misbrugscenter, Behandlingscenter Søby Park. 

Det helt rette misbrugscenter kan gøre en stor forskel, fordi det i høj grad handler om at føle sig tryg og sikker. Vi har idylliske omgivelser, som er ren fløjl for sjælen. Her er en fantastisk ro, som giver en fred til at fordybe sig og tænke dybe tanker.

Vi arbejder som misbrugscenter seriøst og professionelt med alkoholafvænning. 

Vi vil gerne give dig og andre pårørende muligheden for at stifte bekendtskab med os først, så I kan fornemme den professionalisme, der skal til for at opnå det ønskede resultat: Selvfølgelig at vi får jeres kære familiemedlem eller ven på fode igen og i stand til at leve et liv uden alkohol.

Hele 4 ud af 5 patienter, som gennemgår en alkoholbehandling på vores misbrugscenter, kommer ud på den anden side og kan leve uden alkohol. 

Motivering er altafgørende.

For at komme på misbrugscenter kræves det at alkoholikeren er motiveret til at gå i alkoholbehandling. 

Motivation er nøglen til en succesfuld alkoholbehandling, hvorfor denne engageres af vores professionelle medarbejdere.

Ved hjælp af en såkaldt intervention indgår vi i en nærværende og dialog med alkoholikeren og forsøger at tale til den rationelle og fornuftige side. 

Vi har en unik indsigt og fordel, nemlig at vi selv er ædru alkoholikere. 

Derfor ved præcis, hvordan verden ser ud for den aktive alkoholiker. Vi er i stand til at kommunikere i øjenhøjde for bedst muligt at motivere alkoholikeren til at indgå i behandling på vores misbrugscenter, Behandlingscenter Søby Park.

En typisk alkoholiker vil ikke acceptere eller erkende, at han eller hun er alkoholiker. 

Den aktive alkoholiker ser ikke selv der er behov for at komme på misbrugscenter. Motivationen er ikke-eksisterende. Netop derfor kræver denne indsats et fagligt perspektiv, som kun uddannede kan indgå i.

Vi anbefaler derfor, at du eller andre pårørende aldrig selv påbegynder en intervention uden forudgående instruktion og hjælp fra et professionelt misbrugscenter. Det kan få fatale konsekvenser hvis det mislykkes og chancen for, at vedkommende vil på misbrugscenter, den er forsvindende lille. Ring før du gør noget. Tlf. 8687 1224

Individuelle behandlingsforløb på misbrugscenteret.

Behandlingsmodellen er grundlæggende Minnesotabehandling. 

Hos os har vi opdateret med evidensbaserede terapiformer.  

Vi ved af erfaring, at psykoterapeutisk behandling har stor gavnlig effekt, hvilket bl.a. kræver imødekommenhed og en evne til at få mennesker til at åbne op. 

Vi ved også, at to patienter aldrig er ens, og derfor laver vi helt særlige forløb, som tager udgangspunkt i hver enkelt patient. 

Behandlingen bygges op med et fundament, som alle gennemgår. Nemlig introduktion og undervisning i forståense af Anonyme Alkoholikeres program De Tolv Trin. 

Videre i behandlingen arbejdes der med stærkt personlige og misbrugsrelaterede opgaver. 

Og endelig er der daglige sessioner med terapi. 

Alkoholafhængighed

Sådan ser behandlingen ud på vores misbrugscenter.

Har man en formodning om, at alkoholisme kun er et fysisk misbrugsproblem, tager man fejl. 

Sygdommen bunder altid i adfærdsmæssige og mentale aspekter, som har udløst misbruget og den selvdestruktive adfærd. Derfor lægges der større vægt på psykoterapeutisk behandling.

Det at tørlægge en aktiv alkoholiker er ikke noget større indgreb. Det foregår på vores misbrugscenter over nogle ganske få dage med medicin, som ofte kombineres med NADA akupunktur, som er yderst effektiv mod abstinenser.  

Den psykoterapeutiske behandling her på vores misbrugscenter tager afsæt i en særdeles velrenommeret og respekteret behandlingsmodel, som har dokumenteret effekt. Den hedder Minnesotamodellen og tager udgangspunkt i psyken, adfærden og det bagvedliggende i misbrugsforholdet, og er samtidig en række råd og værktøjer til at leve sit liv uden alkohol.

Alkoholisme er som sagt en alvorlig sygdom, og den besættelse, der er sket gennem en måske længere årrække, er en stor udfordring og svær at bekæmpe. Derfor skal man helt ind til kernen og essensen af problemet, hvilket vi har stor succes med.

Her på misbrugscenter, Behandlingscenter Søby Park, bliver alkoholikeren undervist  i De Tolv Trin, som er et program, der er lavet af De Anonyme Alkoholikere. 

Sammen med dette program er der stort fokus på at arbejde med det mentale od adfærdsmæssige aspekt af sygdommen. Ved hjælp af nærværende og tryghedsskabende én til én samtaler og gruppeterapi er vi i stand til at genopbygge psyken på ny.

Vi tilbyder altså et misbrugscenter med et gennemprøvet behandlingsprogram, hvor vi kan yde optimal alkoholbehandling. 

Dagligdagen er struktureret og skemalagt med behandlingsrelaterede aktiviteter. Struktur betyder for de fleste mennesker tryghed. 

Dagens aktiviteter er intensive i indhold og forløb. Alle ugens dage, fra morgen til sen aften – selvfølgelig med pauser, men faktisk slutter vi først dagen omkring klokken 22. 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med misbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os. TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00
– også weekend og helligdage –

Misbrugscenter med professionelt og omsorgsfuldt personale

Medarbejderne på vores misbrugscenter, Behandlingscenter Søby Park, er alle erfaringsrige og kompetente folk, som har ekspertise inden for misbrugsbehandling.

Derfor kan du som pårørende og som patient være ganske tryg og sikker på, at I er i gode og medmenneskelige hænder. 

Vores misbrugscenter har de bedste læger tilknyttet, som har indgående indsigt i abstinensforebyggelse og behandling heraf. Vi er alle empatiske væsner, som elsker vores arbejde, og gør alt vi kan for at skabe de bedste og tryggeste rammer her på vores smukke misbrugscenter.

Umiddelbart ved ankomst til misbrugscenter Behandlingscenter Søby Park, bliver man som patient tilset af en af vore fast tilknyttede læger, som udfører et helbredstjek og vurderer omfanget af abstinenserne. Lægen ordinerer medicinsk baseret abstinensforebyggende behandling i fornødent omfang. Ofte supplerer vi lægens abstinensbehandling med NADA akupunktur.

Selve alkoholbehandlingen bliver udført af vores medarbejdere, som har relevante certificeringer inden for terapi- og misbrugsuddannelse. Vi ser det som et aktiv, at vore medarbejdere har prøvet det her på egen krop og ved, hvordan de skal støtte og behandle. Sammen kommer vi godt ud på den anden side uden den alkoholiske dæmon. 

Hvordan hjælper jeg en pårørende på misbrugscenter?

Vi arbejder selvfølgelig med alkoholikere og medicinmisbrugere under en professionel vinkel, hvor vi udover selv at være ædru alkoholikere også har relevante, faglige uddannelser.

Men lige så stærkt vejer det, at vi alle har et stort, personligt ønske om, at andre alkoholikere og deres familier må få lov at opleve et liv uden bekymringer omkring afhængighed af alkohol.

Vores behandlingstilbud har et højt kvalitetsniveau, hvor vi over tid kan konstatere, at ikke mindre end 4 ud af 5 af vore patienter slipper fri af deres misbrug – vores resultater er altså i top!

Samtidig tilbyder vi uden overdrivelse de bedste rammer for misbrugsbehandling i Danmark. Vi har domicil på en mindre herregård beliggende i en skøn natur med sø og skov samt et rigt fugle- og dyreliv. Lokalerne er i absolut særklasse indenfor alkoholbehandling, hvor I finder en ro og aura af herskabelighed. Og vi ER altså ikke dyrere end andre behandlingscentre.

Set over en periode kommer der stort set lige mange kvinder og mænd i behandling hos os, fra alle aldersgrupper og samfundslag – dog tager vi ikke kommunalt betalte klienter og stiknarkomaner i behandling.

Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park
handling nu

Bliv ringet op af én af vores behandlere

Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24. 

Eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig.

Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling. 

4 ud af 5 af vores patienter opnår et liv uden alkohol.

    Hvornår passer det dig bedst?

    Ring mig op

    Bliv ringet op