Viden

Abstinensbehandling

4 ud af 5 patienter opnår et liv uden alkohol gennem vores behandling.

Abstinensbehandling er en indledende medicinsk behandling af symptomer på fraværet af alkohol. Abstinenser er en voldsom drivkraft til at fortsætte drikkeriet. 

Ved ankomst tilses den nye patient derfor af en af vores læger, som efter behov ordinerer abstinensdæmpende medicin.

Ring på TLF. 86 87 12 24 og hør, hvordan du får en pårørende i behandling her på Behandlingscenter Søby Park.

Vi modtager patienter fra hele landet på alle ugens dage, året rundt

Ring derfor på TLF. 86 87 12 24 og hør, hvordan du omgående får din pårørende eller dig selv i alkoholbehandling her på Behandlingscenter Søby Park.

Telefonen er åben fra kl. 07.00 til 23.00 alle ugens dage, året rundt.

Hvad er en abstinensbehandling?

Som alkoholiker vil man med tiden vænne kroppen til et højt indtag af alkohol. Dette sker fordi man som alkoholiker bliver nødt til at indtage mere og mere alkohol for at opnå den samme virkning. Denne effekt kalder man tolerans.

Hvis alkoholikeren helt stopper med at indtage alkohol, vil kroppen reagere med abstinenssymptomer. Typiske abstinenssymptomer er rysten på hænderne, svedeture, hjertebanken og en rastløs uro i kroppen.

Abstinensbehandling er en medicinsk behandling af disse symptomer.

afvænning af Misbrug

Hvordan fungerer en abstinensbehandling af alkohol?

Behandlingscenter Søby Park anvender vi lægeordineret Klopoxid til abstinensbehandling. Det indtages i pilleform og gives til de nyankomne patienter, hvis de lider af abstinenser. Doseringen ordineres og bestemmes af en af vores læger ved en personlig konsultation og gives i forhold til hvor hårdt ramt patienten er af abstinenser.

Doseringen af Klopoxid nedtrappes løbende over de første døgn, indtil patienten er blevet abstinensfri. 

Abstinensbehandlinger er et vigtigt led i opstarten af behandlingsopholdet, idet abstinenser er en meget stærk drivkraft til at fortsætte drikkeriet. I nogle tilfælde kan abstinenser desuden medføre livstruende omstændigheder. 

Hvilken medicin bruges til abstinensbehandling?

Der findes forskellige former for medicin, som kan anvendes til at behandle alkoholiske abstinenssymptomer. De mest almindelige er præparater som Risolid og Klopoxid, der indtages i pilleform.

Pillerne har en beroligende og muskelafslappende effekt, som minder meget om den effekt alkohol har på alkoholikeren.

Hvordan kommer man i abstinensbehandling?

Abstinensbehandling skal ordineres af en læge og foregå under lægetilsyn og efter Sundhedsstyrelsen retningslinier. Derfor kan og skal man ikke selv forsøge at behandle  en alkoholikers abstinenser.

Hvis man bliver indlagt til afrusning på sygehus eller psykiatrisk hospital vil medicinsk abstinensbehandling ofte være en del af behandlingen. Denne behandling er udelukkende rettet mod at stabilisere patienten fysisk.

Behandlingscenter Søby Park er vi meget bevidste om, at der findes både fysiske og psykiske abstinenssymptomer hos en alkoholiker, der ikke længere kan indtage sit stof. Derfor følges den medicinske abstinensbehandling op med psykoterapeutisk behandling, så snart patienten er klar nok til at deltage.

Alkoholikerens drikketrang og tanker der kredser om alkohol kan fortsætte længe efter at de er blevet behandlet for de fysiske abstinenssymptomer. Det samme gælder rastløsheden og den indre uro. Derfor er det vigtigt, at alkoholikeren også får hjælp til at slippe af med disse psykiske abstinenser.

Det er netop disse langvarige psykiske abstinenser, som vi er specialister i at behandle på Behandlingscenter Søby Park. 

Ikke alene skal kroppen tørlægges på forsvarlig måde, men derefter følger det vigtigste arbejde, nemlig at få patienten mentalt ædru. 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega, som har behov for abstinensbehandling?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

– også weekend og helligdage –

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.

Steen Beck daglig leder hos behandlingscenter Søby Park
handling nu

Bliv ringet op af én af vores behandlere

Kontakt Steen Beck, som selv er ædru alkoholiker efter en behandling i 1995, eller en anden af vores medarbejdere på tlf. 86 87 12 24, eller bliv ringet op på et tidspunkt, der passer dig. Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende eller dig selv i behandling.

4 ud af 5 patienter kommer ud af deres misbrug gennem en behandling hos os.

    Hvornår passer det dig bedst?

    Alkoholbehandling der virker

    Derfor vælger mange at gå i behandling hos Behandlingscenter Søby Park

    Ring mig op

    Bliv ringet op